Papiervisje bestrijden

Op nummer 1 staat het papiervisje. Het papiervisje wordt vaak aangezien voor een zilvervisje(Lepisma saccharina). Helaas, want het papiervisje veroorzaakt meer schade en vraagt om andere maatregelen.

Zowel zilvervisjes als papiervisjes hebben fijne, glanzende schubben, drie staartachtige draden en twee lange antennes. Ook zijn de beestjes allebei actief in het donker. Als je 's avonds plotseling het licht aandoet, kun je ze zien wegschieten. De visjes verschillen in lengte en kleur: zilvervisjes zijn iets kleiner, zo'n 7 tot 12 mm. Ze danken hun naam aan hun donkere zilveren kleur. Papiervisjes worden ongeveer 15 mm lang en zijn grijsachtig met wat spikkels.

Beiden gedijen goed in vochtige en warme gebouwen, maar zilvervisjes hebben een sterkere voorkeur voor vochtige ruimtes dan papiervisjes. Je vindt zilvervisjes dan ook vaak in afvoerleidingen, aanrechtkastjes en badkamers, onder de vloerbedekking of in een boekenkast.

Papiervisjes komen ook op drogere locaties voor, zoals op zolder in dozen met kerstspullen en in het papierarchief, verweg geschoven in de kast in de werkkamer. Ze verspreiden zich eenvoudig door een woonblok of werkruimte en kunnen schadelijk zijn voor papier zoals behang, schildrijen, foto’s boeken, kleding, en ook voor de postzegelverzameling. Bij bedrijven komen papiervisjes vaak voor in het archief, waar ze belangrijke documenten kunnen beschadigen.

Papiervisjes planten zich zeer snel voort en zijn niet makkelijk zelf te bestrijden. Ze kunnen veel schade aanrichten zonder dat u het doorhebt.

Dierplaag Control is voor u de professional bij het bestrijden van papiervisjes op een effectieve en efficiënte manier; afgestemd op uw situatie en veilig voor u, uw gezin, uw huisdieren en/of uw medewerkers.

Terug naar plaagdierbestrijding bedrijven

Terug naar plaagdierbestrijding particulier

Wij onderscheiden ons door te opereren in een kleinschalig, flexibel team

met korte communicatie lijnen en een menselijke maat.

Henk

Anna

Machiel

Sinette

Dierplaag Control

Preventie en Bestrijding van ongedierte
Oude Hoevenweg 103
7671 PL Vriezenveen

0546 563 017 / 0655 372 286