Boktor bestrijding

Boktor, maar ook andere houtaantasters zoals de grote houtworm kunnen uw houtconstructies volledig ruïneren!

De huisboktor (Hylotrupes bajulus) is een agressieve soort voor houtconstructies. Wat hogere temperaturen en luchtvochtigheid zijn ideale omstandigheden voor deze kever, waarvan ook weer de larven de schade veroorzaken. Vooral in een zomer met mooi weer zijn de larven duidelijk hoorbaar.

De uit eitjes komende larven boren zich ter plaatse in het hout en maken daarin boorgangen, die geheel met boormeel gevuld worden en een ovale doorsnede hebben. Het houtoppervlak is vaak rimpelig als gevolg van de druk uit de boorgangen op het dunne fineerlaagje dat nog intact gebleven is. In de regel wordt de toekomstige uitgang naar buiten al voor de verpopping uitgeknaagd. Er blijft slechts een zeer dun laagje hout aanwezig, waardoor de kever later een uitvliegopening knaagt. De uitvliegopening is ovaal, lengte 6 tot 9 mm, gewoonlijk met een gerafelde rand. Het voormeel vertoont cilindrische deeltjes en heeft daardoor een unieke structuur: korte ronde staafjes met grof poeder.

Laat je dit op zijn beloop en wordt hier niets aan gedaan, dan zullen er ernstige constructieve problemen ontstaan. Of het nou gaat om een monumentaal pand, recentere bouwwerken, meubelen of houtvoorraad, Dierplaag Control is gespecialiseerd om de boktor te bestrijden. Het middel dat wij gebruiken doodt curatief maar werkt bij bepaalde bestrijding ook nog eens preventief. Na de bestrijding geven wij een garantiecertificaat af.

Is een hout gedeelte niet meer te redden, dan geven we dat ook aan. Voor het restaureren van te ver aangetaste onderdelen, hebben wij een vakkundig restaurateur die wij u kunnen aanbevelen.

Dierplaag Control is voor u de professional bij het bestrijden van boktor.

Terug naar plaagdierbestrijding bedrijven

Terug naar plaagdierbestrijding particulier

Wij onderscheiden ons door te opereren in een kleinschalig, flexibel team

met korte communicatie lijnen en een menselijke maat.

Henk

Anna

Machiel

Sinette

Dierplaag Control

Preventie en Bestrijding van ongedierte
Oude Hoevenweg 103
7671 PL Vriezenveen

0546 563 017 / 0655 372 286