Houtworm- en boktorbestrijding

Dierplaag Control Vriezenveen

Houtworm- en boktorbestrijding

Vrijblijvend Kennis Maken met Dierplaag Control plaagdier beheersing

Ons specialisme: houtworm- en boktorbestrijding

Een slimme oplossing voor houtaantasters

In veel nieuwe en oude gebouwen in ons land wordt en werd veel hout toegepast als bouwmateriaal. Hout is een mooi en natuurlijk product met een warme uitstraling en goede constructieve eigenschappen. Hout kan in gebouwen levenslang meegaan en overtreft dikwijls de leeftijd van de constructie waarin het toegepast is. Bij de sloop van een pand kunnen de houten delen opnieuw gebruikt worden indien ze in goede staat zijn.

Er is maar één ‘maar’ bij het gebruik van hout in een gebouw of woning. Omdat hout een natuurlijk product is, heeft het ook natuurlijke ‘vijanden’ in de vorm van levende organismen die zich te goed willen doen aan het hout. Veelal wordt het hout dat toegepast wordt verduurzaamd of geschilderd waardoor er van aantasting geen sprake kan zijn. Desalniettemin komen in veel houtsoorten levende organismen voor doordat het hout niet goed is behandeld, te vochtig is of omdat de organismen al voor de verwerking in het hout aanwezig waren. Bij houtconstructies in gebouwen hebben we vaak te maken met insecten die vallen onder de categorie ‘Drooghoutboorders’. Hierbij moet u vooral denken aan de gewone houtwormkever, de grote houtwormkever (bonte knaagkever), de spinthoutkever en de huisboktor. Enkele van deze soorten tasten het hout zodanig aan dat de constructieve eigenschappen van de houten delen sterk achteruit gaan en gevaarlijk instabiel kunnen worden. Als deze soorten aangetroff en worden is het noodzakelijk een gedegen inspectie te verrichten, houten delen te vervangen waar nodig en een grondige bestrijding uit te voeren.

Dierplaag Control is in dergelijke gevallen uw beste keus voor deze werkzaamheden. Wij verrichten inspecties, stellen rapportages op, verzorgen second opinions en zijn gespecialiseerd in de bestrijding van alle ‘drooghoutboorders’. Deze werkzaamheden worden verricht door gekwalificeerd personeel, tegen scherpe tarieven en voorzien van 5 jaar garantie.