Zijdebijen

Dierplaag Control Vriezenveen

Zijdebijen

Zijdebijen Algemeen

Er zijn zijdebijen van 8 tot 9 mm en zijdebijen van 13 tot 15 mm lang. Op het achterlijf van de zijdebij bevinden zich dichte witte haarbanden. Anders dan bij de Andrena-soorten wordt het stuifmeel meegedragen aan de achterpoten. In Nederland komen 9 soorten zijdebijen voor.

Ontwikkeling zijdebijen

Bij een zijdebij neemt er een volledige gedaanteverwisseling plaats. De Colletes-soorten overwinteren als volwassen exemplaren in hun cellen.

Leefwijze zijdebijen

Afhankelijk van de soort zijdebij is de vliegtijd van maart tot augustus. Zijdebijen hebben een voorkeur voor zanderige gronden of steile leemgangen. Een zijdebij graaft gangen op 5 cm diepte, meer of minder horizontaal. Soms graven ze nestgangen met vertakkingen. De zijdebijen kunnen soms wel met zijn duizenden op een klein gebied bij elkaar zitten met ieder een eigen nestingang.

Preventie en Bestrijding van de zijdebijen

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de zijdebijen te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagcontrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.