Vogelvlooien

Dierplaag Control Vriezenveen

Vogelvlooien

Vogelvlooien Algemeen

Het imago van de vogelvlooien is zijdelinks afgeplat. Ze zijn lichtbruin tot zwart van kleur, hebben geen vleugels en hebben duidelijke springpoten.

Ontwikkeling Vogelvlooien

De eitjes zijn wit en ovaal van vorm. Ze zijn ongeveer 0,5 mm lang. De larve is witachtig tot crème van kleur. Het heeft geen poten en ogen als ze nog een larve zijn. Ze zijn dan 1,5 tot 5 mm lang. De pop is crèmekleurig tot bruin. Ze veranderen volledig. Het eistadium van de vogelvlo duurt bij kamertemperatuur 1 week. Bij ongunstige temperaturen kan het enkele weken duren. Per bloedmaaltijd worden er 4 tot 8 eitjes gelegd. Het totaal aantal eitjes kan oplopen tot enige honderden. Het popstadium duurt 1 tot 2 weken. Onder absolute rust  kan dat tot 1 jaar duren. Ze kunnen maximaal 1 jaar worden.

Leefwijze Vogelvlooien

Vogelvlooien komen niet alleen bij de eigen gastheer voor, maar veelvuldig in nesten van vogels, die op of rondom huizen broeden. Bij het verlaten van de nesten door de jonge vogels drinken de vogelvlooien dikwijls de woningen binnen. In het algemeen kunnen zij zich niet lang handhaven in een woning. De vrouwelijke exemplaren blijven soms met de zuigsnuit in het hand verankerd zitten en vormen zo een stationaire parasiet.

Preventie en Bestrijding van de vogelvlooien

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de vogelvlooien te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagconrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, Mariënberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.