Tabakskever

Dierplaag Control Vriezenveen

Tabakskever

Tabakskever algemeen

De tabakskever is 2 tot 4 mm lang, roodbruin en licht behaard. De larve is 3 tot 4 mm lang, wit van kleur en heeft 3 paar poten. In de eerste levensstadia is het lichaam van de larve gestrekt, daarna wordt het C-vormig gekromd. De kop is bedekt door een opvallend halsschild.

Ontwikkeling Tabakskever

De tabakskever komt vooral voor in tabak, voedt zich ook met allerlei andere materialen van plantaardige en soms van dierlijke oorsprong. De duur van ei tot volwassen dier is ongeveer 80 dagen bij 25 tot 30˚C. Een wijfje legt 10 tot 100 eitjes los tussen de producten. Bij 27˚C komt na 6 tot 7 dagen de jonge larve uit het eitje.

Leefwijze Tabakskever

De tabakskevers zijn lichtschuw en kunnen zeer goed vliegen. De pas uitgekomen larven kunnen 10 dagen zonder voedsel. De optimale temperatuur is 30˚C. Bij temperaturen lager dan 20˚C staat de ontwikkeling van de larve stil. Bij langdurig temperatuur  tussen 10 en 15˚C gaan de larven zelfs dood. Door hun lichtschuwheid zullen tabakskevers zich ophouden tussen de producten en in de naden en kieren van de opslagruimten.

Preventie en Bestrijding van de Tabakskever

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de Tabakskever te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagconrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.