Surinaamse kakkerlak

Dierplaag Control Vriezenveen

Surinaamse kakkerlak

Surinaamse kakkerlak Algemeen

De volwassen Surinaamse kakkerlak is glanzend bruin-zwart en 1,8 tot 2,4 cm lang. De vrouwtjes hebben vleugels die over het achterlijf uitsteken. De nimf heeft hetzelfde uiterlijk als het volwassen dier, maar dan zonder vleugels. Ze vervellen tijdens de groei 8 tot 10 maal. In het eipakket kunnen ongeveer 26 eitjes.

Ontwikkeling Surinaamse kakkerlak

De eieren ontwikkelen zich in Europa en Amerika zonder bevruchting. Uit deze eitjes komen alleen vrouwelijke exemplaren. Mannetjes komen niet voor in ons lang. De duur van het eistadium is ongeveer 35 dagen. Volwassen wijfjes produceren gemiddeld 3 eipakketten gedurende hun leven. De duur van het larvale stadium is 4 tot 6 maanden. De duur totdat het eitje een volwassen dier is duurt 5 tot 7 maanden. Ze kunnen maximaal 10 maanden oud worden.

Leefwijze Surinaamse kakkerlak

Over het algemeen zijn ze lichtschuw. Ze komen voor in de vochtige aarde, onder stenen en in afval. Ze komen alleen voor in een vochtige, warme omgeving. Bijvoorbeeld in tropische kassen of ook in zeer warme, vochtige kruipruimten. Ze eten alleen planten. Ze schuilen in de grond, bijvoorbeeld in grote plantenbakken in serres of ook in tropische zwembaden.

Preventie en Bestrijding van de Surinaamse kakkerlak

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de Surinaamse kakkerlak te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagcontrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.