Papiervisje

Dierplaag Control Vriezenveen

Papiervisje

Papiervisje Algemeen

Ook het papiervisje heeft geen vleugels. Hij is 15 mm lang en bedekt met fijne schubben. Hij heeft 2 lange antennen aan de kop en 3 lange aanhangsels aan het achterlijf. Hij kruipt met snelle, slangachtige bewegingen. Hij is grijsachtig van kleur en duidelijk gespikkeld aan de rugzijde. Hij komt algemeen voor in verwarmde gebouwen. De papiervisjes worden gemakkelijk verward met ovenvisjes en zilvervisjes.


Ontwikkeling Papiervisje

De eieren worden in hoopjes afgezet. De afmetingen zijn ca. 1 × 0,8 mm. Bij temperaturen beneden 22˚C komen de eitjes niet uit. De levensduur is afhankelijk van de temperatuur en de vochtigheid. Ze leven ongeveer 7 tot 8 jaar.

Leefwijze Papiervisje

De papiervisjes zijn lichtschuw. Bij een gedwongen blootstelling aan 1 uur zon sterven ze. De kunnen in betrekkelijke droge, centraal verwarmde woningen zeer goed overleven. De sterkste papiervisjes kunnen 300 dagen zonder voedsel. Ze eten voornamelijk koolhydraten, zoals: cellulose, zetmeel, suikers etc. Ze leven bij voorkeur onder een temperatuur van 24˚C. De totale ontwikkeling vindt plaatst bij tenminste 55% relatieve luchtvochtigheid.

Preventie en Bestrijding van de Papiervisje

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de Papiervisje te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagcontrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, Mariėnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.