Ovenvisje

Dierplaag Control Vriezenveen

Ovenvisje

Ovenvisje Algemeen

Het ovenvisje is vleugelloos en heeft een lengte van 0,7 tot 1,2 cm. Hij is bedekt met fijne schubben. Hij is donkergrijs, donkerder dan het zilvervisje.

Ontwikkeling Ovenvisje

Hij is ook iets groter dan het zilvervisje, iets meer behaard, langere antennen en staartdraden. De Ovenvisjes worden gemakkelijk verward met zilvervisjes en papiervisjes. Determinatie is zeer gewenst. Beneden 22˚C komen de eitjes niet uit. De eitjes kunnen uitkomen bij een luchtvochtigheid van 33% en hoger. Larven ontwikkelen zich optimaal bij 37˚C en 80% luchtvochtigheid. Ze vervellen als larve 8 ŗ 9 keer, een volwassen dier blijft vervellen, ongeveer 60 keer. De levensduur is ca. 2,5 tot 3 jaar bij optimale omstandigheden.

Leefwijze Ovenvisje

De ovenvisjes zijn lichtschuw. Ze eten voornamelijk koolhydraten, granen, meel, stijfsel, lijm en papier. Ovenvisjes geven de voorkeur aan temperaturen van 32 tot 38˚C. Ze maken slangachtige bewegingen. Ovenvisjes komen in ons land zelden voor.

Preventie en Bestrijding van de Latrinevlieg

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de Latrinevlieg te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagcontrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.