Maisklander

Dierplaag Control Vriezenveen

Maisklander

Maisklander algemeen

Een maisklander is 0,3 tot 0,5 cm lang. Hij heeft knotsvormige antennen die halverwege geknikt zijn. Hij heeft een cilindrisch hard lichaam dat roodbruin tot zwart van kleur is. Het halsschild is nauwelijks korter dan het dekschild. Hij heeft ronde putjes in het halsschild, de lijnen op de dekschilden liggen dicht bij elkaar. Het verschil tussen een mais- en een rijstklander is moeilijk te zien. De larve is wit en pootloos.

Ontwikkeling Maisklander

Na 1 week verlaat de kever de huls, waarna de cyclus zich herhaalt. Bij 23˚C duurt de ontwikkeling van ei tot volwassen dier ongeveer 1 maand. De volwassen maisklander leeft bij een temperatuur van 28˚C ongeveer 3 maanden. Bij 20˚C 5 tot 7 maanden. De ontwikkeling staat stil bij temperaturen lager dan 13˚C.

Leefwijze Maisklander

De maisklander legt haar ei in een graankorrel, rijst- of maÔskorrel.  De larve vreet de korrel leeg en verpopt zich in het omhulsel van de korrel.

Preventie en Bestrijding van de Maisklander

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de Maisklander te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagconrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.