Klustervlieg

Dierplaag Control Vriezenveen

Klustervlieg

Klustervlieg Algemeen

De klustervlieg lijkt op de kamervlieg en is ongeveer 8 mm lang. Het heeft veel goudkleurige haren op de bovenzijde van de thorax. De abdomen zijn grijs.

Ontwikkeling Klustervlieg

De klustervlieg ontwikkelt zich door volledig te veranderen. De ontwikkeling van ei tot volwassen dier vindt zich buiten de gebouwen plaatst. In het najaar komen ze in grote aantallen gebouwen binnen om een overwinter plaats te vinden. Vaak zijn dat spouwmuren. De eitjes worden door het vrouwtje  alleen afgezet in de kieren van de grond. In de zomer komen de eitjes na 3 dagen uit. De larven van de klustervlieg parasiteren op regenwormen en gaan ook mee de grond in. ís Zomers leven ze voornamelijk buiten. De larven eten de regenworm van binnenuit op. Als de larve het popstadium bereikt heeft, verlaat hij de worm om zich in de grond te verpoppen.

Leefwijze Klustervlieg

In het najaar verenigen de vliegen zich in zwermen en gaan zij op zoek naar een overwinteringplaats. Bijvoorbeeld in holle bomen of in spouwmuren. Soms zoeken ze de holle ruimten van huizen, woonflats en kantoorpanden. In het voorjaar, als de zon gaan schijnen en het warmer wordt, ontwaken de vliegen uit hun rusttoestand. Ze hebben dan de neiging actief te worden en gaan zich in het gebouw verspreiden. Tijdens de eerste warme dagen houden zij zich overdag op aan de buitenzijde van de gebouwen waar ze overwinterden. Door naden en kieren komen ze naar buiten. Na verloop van enkele weken zullen zij hun overwinteringplaats definitief de rug toekeren.

Preventie en Bestrijding van de Klustervlieg

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de Klustervlieg te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagconrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.