Kattenvlo

Dierplaag Control Vriezenveen

Kattenvlo

Vrijblijvend Kennis Maken met Dierplaag Control plaagdier beheersing

Ratten resistent tegen gif?

Wij hebben voor u de oplossing! Klik hier voor meer informatie of neem contact op met onze adviseurs hoe de EKO1000 werkt.

Kattenvlo Algemeen

De kattenvlo is zijdelinks afgeplat. Het is lichtgeel tot zwart van kleur. Heeft geen vleugels maar wel goed ontwikkelde springpoten. De zelden voorkomende hondenvlo heeft nagenoeg hetzelfde uiterlijk. Het verschil zit ‘m in de lengte van de eerste wangtandkam. Bij de hondenvlo is de eerste wangtandkam ongeveer half zo lang als de tweede. Bij de kattenvlo is de eerste tand van de wangenkam iets korter dan de tweede.

Ontwikkeling kattenvlo

Het ontwikkelt zich door een volledige gedaantewisseling. De duur van het eistadium kan enige dagen tot enkele weken duren. Het wijfje legt 4 tot 8 eitjes per bloedmaaltijd. In totaal enkele honderden. De duur van het ei tot een volwassen dier kan 4 tot 6 weken duren bij kamertemperatuur. Het popstadium kan gedurende lange tijd in rust verkeren. Een volwassen kattenvlo kan ongeveer 1 jaar oud worden.

Leefwijze kattenvlo

De kattenvlo voedt zich met bloed van honden of katten. Bij de mens kan de kattenvlo niet overleven maar het doet wel een proefbeet. De kattenvlo leeft zowel op de gastheer (hond of kat), als in of volwassen vlooien. Eieren worden meestal niet gelegd op de gastheer, maar ergens op de grond.

Preventie en Bestrijding van de kattenvlo

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de kattenvlo te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagconrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, Mariėnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.