Huismuis

Dierplaag Control Vriezenveen

Huismuis

Vrijblijvend Kennis Maken met Dierplaag Control plaagdier beheersing

Ratten resistent tegen gif?

Wij hebben voor u de oplossing! Klik hier voor meer informatie of neem contact op met onze adviseurs hoe de EKO1000 werkt.

De Huismuis Algemeen

(Mus musculus L)
De Huismuis behoort tot de ware muizen en is slank gebouwd. De kopromplengte varieert van 7,5 tot 10 cm. De kleur van de vacht kan variŽren. De ogen lijken op kleine kraaltjes.

Leefwijze Huismuis

De huismuis kan door zijn geringe grootte vrij gemakkelijk een gebouw binnen komen. Ze hebben slechts een opening van 6 a 7 mm nodig en gebruiken daardoor vaak verticale ventilatiesleuven of open stootvoegen. Zij houden zich graag op in een droge en warme omgeving.

De huismuis is een echte cultuurvolger en is overal te vinden waar mensen wonen. Door het geweldige voortplantingsvermogen blijkt het vrijwel ondoenlijk de huismuis te verdelgen. In een zomer vermenigvuldigt een worp zich enkele malen. Een wijfje heeft in een jaar 5-10 worpen van elk 5-6 jongen die na drie weken het nest verlaten en weer drie weken later zijn de wijfjes hiervan vruchtbaar.
 
Als voorbeeld van de afhankelijkheid van dit dier van de mens dient de ontwikkeling op een van de Schotse eilanden. Toen het in 1930 werd verlaten door de bewoners stierven de muizen binnen enkele jaren uit. De bestrijding van huismuizen moet na een grondige inventarisatie. De bestrijdingstechnicus van Dierplaagcontrol zet op verschillende plaatsen lokaasdepots met een monitoringsaas om te signaleren, of een rodenticide. Periodieke inspecties zijn meestal noodzakelijk.

Preventie en Bestrijding van de Huismuis

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de Huismuis te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Eko 1000

De EKO 1000 kan overal worden ingezet zowel voor monitoring als bestrijding van muizen en ratten, klik hier voor meer informatie of neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagcontrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.