Huiskrekel

Dierplaag Control Vriezenveen

Huiskrekel

Huiskrekel Algemeen

De lengte van een volwassen dier is 1,7 tot 2 cm. Huiskrekels zijn gevleugeld. Ze hebben goed ontwikkelde achterpoten. Ze kunnen 20 cm ver springen. De vrouwtjes hebben een 11 tot 15 mm lange legboor. De larve van de huiskrekel heeft hetzelfde uiterlijk als het imago, maar dan zonder vleugels. De kleur van de huiskrekel is bruingeel met een bruine tot bruinzwarte tekening.

Ontwikkeling Huiskrels

De duur van ei naar een volwassen duur duurt 6 tot 11 maanden, bij 20˚C tot 23˚C. De volwassen vrouwtjes leggen per dag wel 70 tot 80 eitjes. De eitjes worden op warme, vochtige en donkere plaatsen afgezet. Ze leven ongeveer 1 tot 2 jaar.

Leefwijze Huiskrekels

De huiskrekels zijn lichtschuw en ze eten alles. Ze komen vooral voor bij warmtebronnen, op afvalstortplaatsen en in gebouwen. De mannetjes sjirpen luid en zeer hinderlijk. De huiskrekel eet voornamelijk zacht, plantaardig en dierlijk voedsel. Kannibalisme komt ook voor. Ze hebben een voorkeur voor een temperatuur van 26˚C , onder de 20˚C is de huiskrekel niet actief. Ze komen veelvuldig voor in de bio-industrie.

Preventie en Bestrijding van de Huiskrekels

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de Huiskrekel te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagcontrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.