Huisboktor

Dierplaag Control Vriezenveen

Huisboktor

Vrijblijvend Kennis Maken met Dierplaag Control plaagdier beheersing

Ratten resistent tegen gif?

Wij hebben voor u de oplossing! Klik hier voor meer informatie of neem contact op met onze adviseurs hoe de EKO1000 werkt.

Huisboktor algemeen

Een volwassen huisboktor is 1 tot 2,5 cm lang, bruinzwart en heeft 2 grijsachtige vlekken. De larve heeft een lengte tot 3 cm. Is geelachtig wit en heeft goed ontwikkelde kaken. De vrouwtje hebben een lange legboor die onder de dekschilden uitsteekt.

Ontwikkeling Huisboktor

De ontwikkelingsduur van ei tot volwassen dier duurt 3 tot 11 jaar. Het eistadium duurt 1 tot 2 weken. Het larvestadium duurt 4 tot 5 jaar. Het popstadium 2 tot 4 weken en het imagostadium 3 tot 4 weken. In juni t/m september komen de kevers uit het hout om te gaan paren, waarna het vrouwtje ca. 200 eitjes legt. Een temperatuur van 25˚C en hoger en een hoge relatieve luchtvochtigheid is gunstig voor de ontwikkeling van de huisboktor larve.

Leefwijze Huisboktor

De uit eitjes komende larven boren zich ter plaatse in het hout en maken daarin boorgangen, die geheel met boormeel gevuld worden en een ovale doorsnede hebben. Het houtoppervlak is vaak rimpelig als gevolg van de druk uit de boorgangen op het dunne fineerlaagje dat nog intact gebleven is. In de regel wordt de toekomstige uitgang naar buiten al voor de verpopping uitgeknaagd. Er blijft slechts een zeer dun laagje hout aanwezig, waardoor de kever later een uitvliegopening knaagt. De uitvliegopening is ovaal, lengte 6 tot 9 mm, gewoonlijk met een gerafelde rand. Het voormeel vertoont cilindrische deeltjes en heeft daardoor een unieke structuur: korte ronde staafjes met grof poeder.

Preventie en Bestrijding van de Huisboktor

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de Huisboktor te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagconrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.