Honingbij

Dierplaag Control Vriezenveen

Honingbij

Honingbij Algemeen

De hoofdkleur van de honingbij is bruin. Het achterlijf is donker met bruine haarbanden. Het borststuk is bruingeel behaard. De werksters zijn ongeveer 1,2 cm lang, de darren ongeveer 1,5 cm en de koningin 1,8 cm.

Ontwikkeling Honingbij

De honingbij ontwikkelt zich door helemaal te veranderen. Het hele volk, met uitzondering van de mannetjes, overwintert in een korf of in een kast. Tegen de herfst, als er geen bevruchting van de koningin meer plaatsvindt, worden de mannetjes door de werksters gedood of de kast uitgejaagd, waarna ze in hongersnood sterven. Per dag legt de koningin 1300 tot 1500 eitjes. Ze kan tot 5 jaar oud worden. De werksters die geboren worden tussen januari en augustus, leven 6 weken. Waarvan ze 3 weken als huisbij leven en 3 weken als haalbij. De werksters die tussen augustus en november geboren worden helpen het volk de winter door. Zij sterven in het voorjaar.

Leefwijze honingbij

Als zich jonge koninginnen in het nest ontwikkeld hebben, dan verzamelt de oude koningin de helft en dan gaat ze zwermen. Het voedsel bestaat uit stuifmeel en nectar van bloemen en water, waarmee ook de larven gevoed worden.

Preventie van de honingbij

Dierplaagcontrol helpt u de bijen te verwijderen waarna ze onder de hoede van een imker komen. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagcontrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.