Hommels

Dierplaag Control Vriezenveen

Hommels

Hommel Algemeen

Een hommel heeft een pelsachtige beharing, waardoor het dier zich goed in gematigde klimaten kan handhaven. Ook in hooggebergtes. (hommels in de subtropen zijn zeldzaam) Ze hebben meestal kleurige vormen. Alle hommelsoorten zin gedrongen en stevig. Ze zijn geelbruin op de kop en op de rug. Ze zijn ongeveer 11 tot 13 mm.

Ontwikkeling hommel

De hommel ontwikkelt zich door helemaal te veranderen. Hommels zijn statenvormende insecten. Staten zijn eenjarig. In een holte in de grond (nestkastje) wordt een cel met voedsel voor één larve gemaakt. Het eitje wordt gelegd, de cel wordt gesloten en vervolgens wordt er een nieuwe cel aangemaakt. De steenhommel kan in de zomer uitgroeien tot een volk van 300 exemplaren. Het aardhommelvolk daarentegen kan in de zomer uitgroeien tot 600 exemplaren. Van alle hommelsoorten is het volk van de aardhommel het grootst.

Leefwijze hommel

Kolonies van sommige soorten tellen slechts enkele tientallen exemplaren. Medio augustus verschijnen mannetjes en jonge koninginnen. Het voedsel bestaat uit stuifmeel en nectar. De hommels maken nesten in holten in de grond, in bomen en in nestkastjes. Het overwinterende wijfje (koningin) sticht in het voorjaar een nieuwe kolonie. Hommels steken bijna nooit. 

Preventie van de Hommels

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de hommel te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagcontrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.