Herfstvlieg

Dierplaag Control Vriezenveen

Herfstvlieg

Herfstvlieg Algemeen

De herfstvlieg lijkt op de kamervlieg. Hij is ongeveer 6 tot 7 mm lang. Het mannetje heeft de ogen zeer dicht bij elkaar staan. Het borststuk heeft 4 striemen. Het achterlijf is geel met een zwarte rugstreep. Het vrouwtje is minder geel op het achterlijf.

Ontwikkeling Herfstvlieg

Hij ontwikkelt zich door helemaal te veranderen. De ontwikkeling van ei tot volwassen dier vindt buiten gebouwen plaatst en duurt ongeveer 2 weken. Door de vrouwtjes worden de eitjes afgezet net onder het oppervlak van de mest. Dat gebeurt alleen in het voorjaar. Dat is wel altijd verse mest. De eitjes worden in groepjes van 6 tot 26 stuks afgezet. De larven doorlopen 3 stadia. Dat duurt 3 tot 10 dagen. Het popstadium vindt aan de rand van de mest plaats.

Leefwijze Herfstvlieg

Ze komen zeer algemeen voor van maart tot november. In de zomer uitsluitend in het vrije veld. Ze leven van honing, stuifmeel en honingdauw. Ook leven ze van een afscheidingsproduct van bladluizen. De larven leven voornamelijk in de mest van koeien en paarden. De herfstvliegen zitten veel op schuttingen, muren en hekken. De wijfjes kunnen voor de koeien in de wei ware kwelgeesten zijn. Herfstvliegen komen in het najaar in grote aantallen gebouwen binnen om te zoeken naar goede overwinteringplaatsen. Vaak zijn dat spouwmuren en zolderverdiepingen.

Preventie en Bestrijding van de Herfstvlieg

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de Herfstvlieg te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagcontrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.