Groene Aasvlieg

Dierplaag Control Vriezenveen

Groene Aasvlieg

Groene aasvlieg algemeen

De groene aasvlieg is iets forser dan de kamervlieg. Hij heeft heldere metaalachtig glanzende kleuren. (groen) De wijfjes leggen honderden eieren op allerlei rottende, dierlijke producten. Het eistadium duurt 1 dag. Het larvestadium 6 tot 12 dagen. De verpopping vindt in het algemeen plaats in de grond. De wijfjes kunnen de geur van rottend vlees op grote afstand waarnemen.

Leefwijze Groene aasvlieg

De groene aasvliegen komen niet vaak gebouwen binnen. De larven worden nog wel eens aangetroffen in groencontainers die te lang gevuld hebben gestaan. De larven van de groene aasvlieg kunnen zich ook in mest en composthopen ontwikkelen. De vrouwtjes kunnen hun eitjes afzetten in wonden van schapen waar de larven zich in de wonden ontwikkelen. Imagoís zijn bloembezoekers.

Preventie en Bestrijding van de Groene aasvlieg

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de Groene aasvlieg te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagconrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.