Grasvlieg

Dierplaag Control Vriezenveen

Grasvlieg

Grasvlieg Algemeen

De grasvlieg is geel met drie glanzende strepen op de bovenzijde van het borststuk. Deze vlieg is ca. 3 mm lang en heeft bijna geen haren.
Ze ontwikkelen zich door helemaal te veranderen.

Ontwikkeling van de Grasvlieg

De ontwikkelen van ei tot volwassen dier vindt buiten gebouwen plaats. De larven ontwikkelen zich voornamelijk in ongemaaid, doorgaans verwaarloosd grasland waarin zich veel composieten bevinden. (bijvoorbeeld madeliefjes) Grasvliegen overwinteren op beschutte plaatsen tegen of in gebouwen. Vaak in spouwmuren.

Leefwijze Grasvlieg

Vaak dienen gevouwen als overwinteringplaats voor grote zwermen grasvliegen. Met een gezwollen achterlijf zoeken ze in het najaar deze plaatsen op om er enkele maanden ter verblijven. In het voorjaar vertrekken ze, dan zijn ze aanmerkelijk afgeslankt. De larven van de grasvlieg voeden zich o.a. met in gallen op planten voorkomende luizen.

Preventie en Bestrijding van de Grasvlieg

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de Grasvlieg te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagcontrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.