Graanklander

Dierplaag Control Vriezenveen

Graanklander

Graanklander Algemeen

Een graanklander is 0,3 tot 0,5 cm groot. De vleugels ontbreken en dekschilden zijn aaneen gegroeid. Knotsvormige antennen zijn halverwege geknikt. Ze hebben een cilindrisch hard lichaam dat roodbruin tot zwart van kleur is. Het halsschild is nauwelijks korter van de dekschilden. In het halsschild zijn ovaalvormige putjes zichtbaar, de lijnen op de dekschilden zijn duidelijk gescheiden.

Ontwikkeling Graanklander

Bij 23˚C duurt de ontwikkeling van ei tot volwassen dier ongeveer 1 maand. De volwassen graanklander leeft bij een temperatuur van 28˚C ongeveer 3 maanden en bij 20˚C 5 tot 7 maanden. De ontwikkeling staat stil bij temperatuur lager dan 13˚C.

Leefwijze Graanklander

De graanklander legt haar ei in een graankorrel. De witte, pootloze larve vreet de korrel leeg en verpopt zich in het omhulsel van de korrel. Na 1 week verlaat de kever de huls, waarna de cyclus zich herhaalt.

Preventie en Bestrijding van de Graanklander

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen Graanklander te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagconrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.