Getande Graankever

Dierplaag Control Vriezenveen

Getande Graankever

Getande graankever algemeen

De getande graankever is 0,25 tot 0,35 cm lang en heeft aan beide zijden van het borststuk 6 tandjes. Het borstschild heeft 3 ribbels in de lengterichting. De kevers zijn slank en plat van vorm en donkerrood -bruin van kleur. De larven zijn witgeel van kleur.

Ontwikkeling Getande graankever

Getande graankevers leven in opslagplaatsen en in huishoudingen in allerlei plantaardige producten. Een volwassen vrouwtje legt 300 tot 400 eitjes. De larven ontwikkelen zich het snelst bij 20 tot 35˚C. Tijdens  het larvestadium treden 3 tot 4 vervellingen op.

Leefwijze Getande graankever

De getande graankever heeft een voorkeur voor graanproducten, maar komt ook voor in gedroogd fruit en noten. Meestal wordt het complete product aangetast. Echter pas adat andere insecten voor beschadiging ban het product hebben gezorgd.

Preventie en Bestrijding van de Getande graankever

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de Getande graankever te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagconrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.