Faraomier

Dierplaag Control Vriezenveen

Faraomier

Faraomier Algemeen

De larven zijn naakt, pootloos en wit van kleur. De werksters zijn 0,2 tot 0,3 cm lang. Ze zijn bruingeel van kleur met een iets donkerder achterlijf. De koninginnen zijn 0,4 tot 0,5 cm lang. Eveneens bruingeel met een donkere gekleurde kop. De mannetjes zijn 0,2 tot 0,3 cm lang. Zwartbruin tot zwart van kleur, hebben bleekgele poten en zijn gevleugeld.

Ontwikkeling Faraomier

De koninginnen leggen in totaal 300 eieren. Er zijn meerdere koninginnen per nest. Er is geen bruidvlucht in Nederland. De werksters verzorgen de larven. De duur van ei tot volwassen duurt bij 27˚C en 80% relatieve luchtvochtigheid duurt ca. 1,5 maand. De werkster leven tot 2 maanden, de mannetjes slechts 2 tot 3 weken en de koninginnen 9 maanden.

Leefwijze Faraomier

De faraomieren zijn alleseters. Bij voorkeur eten ze vleeswaren. Ze maken hun nesten bij warmtebronnen, op moeilijk bereikbare plaatsen achter tegels en betimmeringen, in keukens, stopcontacten, meterkasten en stootvoegen die slecht sluiten.

Preventie en Bestrijding van de Faraomier

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de Faraomier te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagcontrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.