Bruinbandkakkerlak

Dierplaag Control Vriezenveen

Bruinbandkakkerlak

Bruinbandkakkerlak Algemeen

De bruinbandkakkerlak lijkt op de Duitse kakkerlak, maar mist de lengtestrepen op het borstschild en heeft langere antennes. Hij heeft een lichte dwarsstreep op het borstschild en achterlijf. Bij het mannetjes zijn de vleugels langer dan het lichaam.

Ontwikkeling Bruinbandkakkerlak

Het eipakket bevat gemiddeld 16 eitjes. De duur van het eistadium is 74 dagen bij 24˚C. Het larvale stadium 160 dagen bij 24˚C. De larven vervellen 6 tot 8 maal. De periode van ei tot volwassen dier duurt 8 maanden bij 24˚C. De maximale levensduur van een volwassen dier bij 25˚C is 4 maanden. Bij een temperatuur beneden 24˚C wordt de ontwikkeling sterk afgeremd.

Leefwijze Bruinbandkakkerlak

Ze zijn niet lichtschuw. Ze zijn zeer actief en ze vliegen soms. De optimale temperatuur is 30˚C. Ze komen ook voor op drogere plaatsen dan de Duitse en oosterse kakkerlak. Bijvoorbeeld achter schilderijen, behang, kasten, boeken en gordijnen. Hun voorkeur van voedsel gaat uit naar zetmeelhoudende producten. Ze eten ook stijfsel van behang en lijm van boeken.

Preventie en Bestrijding van de Bruinbandkakkerlak

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de Bruinbandkakkerlak te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagcontrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.