Bestrijding Bruine Rat (Rattus Norvegicus Berk)

Dierplaag Control Vriezenveen

Bestrijding Bruine Rat (Rattus Norvegicus Berk)

Vrijblijvend Kennis Maken met Dierplaag Control plaagdier beheersing

Ratten resistent tegen gif?

Wij hebben voor u de oplossing! Klik hier voor meer informatie of neem contact op met onze adviseurs hoe de EKO1000 werkt.

Bruine rat Algemeen

De bruine rat komt van oorsprong uit Oost-Azie, en heeft zich door de scheepvaart over de gehele wereld kunnen verpreiden. Het dier voelt zich bij voorkeur thuis in een vochtige omgeving, riolen, vuilstortplaatsen en is een echte cultuurvolger.

Bruine ratten komen ook voor in rioolstelsels en bij gebreke daaraan kunnen ze ook gebouwen binnen dringen. De bruine rat is een alleseter, die zowel plantaardig als dierlijk voedsel tot zich neemt. Hij is echter wel kieskeurig en neemt alleen het beste wat voorhanden is. De draagtijd van de bruine rat is 21 tot 23 dagen, maximaal 15 worpen van 7 tot 10 jongen die na 3 maanden ook weer geslachtsrijp zijn. In waterrijke gebieden kunnen ze de Ziekte van Weil overbrengen. Ze vervuilen en beschadigen voorraden.

Door hun knaagschade aan elektriciteitskabels kunnen ze kortsluiting veroorzaken. Ratten in de omgeving van de mens zijn dan ook zeer ongewenst.

Na een inspectie van de omgeving waar ratten zijn gesignaleerd zal de bestrijdingstechnicus van Dierplaagcontrol op strategische plaatsen lokaas depots installeren.Deze lokaas depots zullen worden voorzien van anticogulantia die zijn goedgekeurd door het C.T.G.B. Deze lokazen met preparaten zullen enige weken moeten worden aangeboden tot er geen opname meer is.
 
Zitten ratten in een woning dan is er wat anders aan de hand. Dit heeft niets met hygiŽne te maken, maar meestal met een bouwkundige tekortkoming of  een defect. Ook dit lossen we dan op maar wel zonder gif omdat dit geen blijvend resultaat heeft en zorgt dat er nog meer problemen bij komen.(I.P.M.)

Eko 1000

De EKO 1000 kan overal worden ingezet zowel voor monitoring als bestrijding van muizen en ratten, klik hier voor meer informatie of neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Preventie en Bestrijding van de Bruine Rat

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de Bruine Rat te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagcontrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.