Behangersbij

Dierplaag Control Vriezenveen

Behangersbij

Vrijblijvend Kennis Maken met Dierplaag Control plaagdier beheersing

Ratten resistent tegen gif?

Wij hebben voor u de oplossing! Klik hier voor meer informatie of neem contact op met onze adviseurs hoe de EKO1000 werkt.

Behangersbij Algemeen

De behangersbij heeft een lengte van 11 tot 13 mm. De beharing is vrij dicht. Hij is geelbruin op de kop en rug van het borststuk. Hij is donkerbruin op het achterste deel van het achterlijf. De buikschuier is rood behaard en aan de achterkant zwart.

Ontwikkeling Behangersbij

Ze ontwikkelen zich door helemaal te veranderen. Het vrouwtje graaft een nestgang in de grond tot een diepte van 10 cm. Uit bladeren wordt door het vrouwtje ovale of ronde stukken geknipt. Deze bladstukken worden in de nestingang gebracht en zodanig gevouwen dat ze de vorm van de gang aannemen. De afzonderlijke cellen worden gevuld met nectar en stuifmeel. Daar wordt vervolgens een eitje bijgelegd.

Leefwijze Behangersbij

De vliegtijd van de behangersbij is juli/augustus. Op rozenstruiken en op sleedoorn treft men vaak bladeren aan waar ovale of ronde stukken uit zijn geknipt. 

Preventie van de honingbij

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de honingbij te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagcontrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.