Bedwants

Dierplaag Control Vriezenveen

Bedwants

Bedwants Algemeen

Het lijf van de bedwants is sterk afgeplat en ovaalvormig. Hij is roodbruin van kleur en na een bloedmaaltijd donkerrood. De voorvleugels zijn slechts in aanleg aanwezig. Ze hebben geen achtervleugels. De wijfjes zijn 0,45 tot 0,9 cm lang. De mannetjes zijn iets kleiner. De nimf ziet eruit als imago maar dan kleiner. 1,2 tot 1,5 mm. Na de vervelling zijn ze wit tot geelgrijs. De eitjes zijn 1 mm lang en worden tegen de wand vastgeplakt.

Ontwikkeling bedwants

De bedwantsen veranderen niet helemaal. Het duurt 2 maanden voordat een bedwants volwassen is, dan moet de temperatuur wel 18 tot 20˚C zijn. Een wijfje legt 100-200 eitjes. 2 tot 12 stuks per dag. Bij een temperatuur van 25˚C legt ze meer dan 500 eitjes. De nimfen vervellen 5 keer. Bij temperaturen beneden 15˚C staat de ontwikkeling stil. Imagoís en oudere larven kunnen bij 22˚C wel 20 tot 35 weken zonder voedsel.

Leefwijze bedwants

De bedwants komt voor bij slaapplaatsen. Een keer per 8 dagen hebben ze bloed nodig van een mens. Het bloed zuigen duurt 5 tot 10 minuten. Voor iedere vervelling van een larve is ook een bloedmaaltijd nodig. Bedwantsen keren na hun nachtelijke bloedmaaltijd terug naar hun schuilplaats. Hij verbergt zich in naden en kieren. Bij voorkeur nabij het hoofdeinde van bedden. Schuilplaatsen komen ook voor aan de tand van pafonds, beduiteinden en behangranden.

Preventie en Bestrijding van de Bedwants

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de bedwants te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagcontrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.