Australische kakkerlak

Dierplaag Control Vriezenveen

Australische kakkerlak

Australische kakkerlak Algemeen

Een volwassen Australische kakkerlak is roodbruin en duidelijk lichtgeel rondom de rand van het donkere pronotum. Ze zijn 3 tot 3,5 cm lang. Zowel de mannetjes als de vrouwtjes hebben vleugels die het achterlijf helemaal bedekken. Ze kunnen ook vliegen. De nimf heeft hetzelfde uiterlijk als de volwassen kakkerlak, maar dan is de nimf ongevleugeld. Ze hebben gele plekken op het borststuk en achterlijf. Ze vervellen tijdens de groei 7 tot 13 maal. Het ei pakket is 1 ◊ 0,5 ◊ 0,2 cm groot. Het bevat gemiddeld 24 eitjes.

Ontwikkeling Australische kakkerlak

De duur van het eistadium is 40 dagen bij 30 tot 36˚C. Volwassen wijfjes produceren gemiddeld 20 tot 30 ei pakketjes gedurende hun leven. De duur van het larvale stadium is 5 tot 9 maanden bij 30˚C. Het duurt 6 tot 10 maanden totdat het ei een volwassen dier is. Bij een temperatuur lager van 30˚C kan dat langer dan een jaar duren.

Leefwijze Australische kakkerlak

De Australische kakkerlakken zijn over het algemeen lichtschuw. Ze komen slechts voor in warme, vochtige omgevingen. Bijvoorbeeld in tropische kassen of ook in zeer warme vochtige kruipruimten. Het voedsel is vooral planten, maar ze voeden zich ook wel met koolhydraten. De voorkeurstemperaturen ligt tussen de 25 en 35˚C. De schuilplaatsen zijn in de grond, bijvoorbeeld in grote plantenbakken, in serres of ook in tropische zwembaden.

Preventie en Bestrijding van de Australische kakkerlak

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de Australische kakkerlak te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagcontrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.