Amerikaanse kakkerlak

Dierplaag Control Vriezenveen

Amerikaanse kakkerlak

Amerikaanse kakkerlak Algemeen

De volwassen kakkerlakken zijn glanzend roodbruin met lichtgele plekken op vleugels en pronotum. Ze zijn 2,8 tot 4,4 cm lang. De mannetjes hebben vleugels die achter het achterlijf uitsteken, bij de vrouwtjes bedekken de vleugels het achterlijf. De larve heeft hetzelfde uiterlijk als het volwassen dier, maar dan heeft de larve geen vleugels. De kleur van de larve is bleekbruin. Larve vervellen tijden hun groei 7 tot 13 maal. Het ei pakket heeft een bruinzwart chitine-omhulsel. Het bevat ongeveer 16 eitjes.

Ontwikkeling Amerikaanse kakkerlak

De duur van het eistadium is 5 weken bij 30˚C en 7 weken bij 25˚C. De volwassen wijfjes produceren gemiddeld 20 tot 60 ei pakketen gedurende hun leven, welke zij na 1 tot 6 dagen afzetten op een gunstige, verscholen plek. De duur van het larvale stadium is 5 tot 9 maanden bij 30˚C. Bij lagere temperaturen tot langer dan 1 jaar. De duur van een ei tot volwassen dier duurt 6 tot 10 maanden bij 30˚C en langer dan 1 jaar bij een lagere temperatuur. De maximum leeftijd voor een volwassen dier is 2 jaar.

Leefwijze Amerikaanse kakkerlak

De kakkerlakken zijn lichtschuw en ze eten alles. Bij voorkeur voedingsmiddelen van de mens. De Amerikaanse kakkerlakken kunnen 4 tot 6 weken zonder voedsel leven. Om een optimale ontwikkeling te krijgen moet het 28˚C zijn. Ze verblijven op donkere, warme en vochtige plaatsen. Ze verspreiden vooral via internationaal handelsverkeer van vooral voedingsmiddelen.

Preventie en Bestrijding van de Amerikaanse kakkerlak

Dierplaagcontrol kan u adviseren en helpen de Amerikaanse kakkerlak te bestrijden. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Werkgebied Dierplaagcontrol

Het werkgebied van dierplaag control is voornamelijk Almelo, Aadorp, Mariaparochie, Harbrinkhoek, Borne, Zenderen, Hertme, Bornerbroek, Ootmarsum, Tilligte, Lattrop-Breklenkamp, Agelo, Oud-Ootmarsum, Nutter, Wierden, Hoge Hexel, Tubbergen, Vasse, Hezingen, Mander, Manderveen, Albergen, Fleringen, Reutum, Haarle, Vriezenveen, Bruinehaar, Westerhaar-Vriezenveensewijk, Geesteren, Langeveen, Vroomshoop, Den Ham, Beerzerveld, Daarlerveen, Daarle, Bergentheim, MariŽnberg, Sibculo, Kloosterhaar, Bruchterveld, Brucht maar u kunt natuurlijk ook voor andere woonplaatsen vrijblijvend contact met ons opnemen.